Četvrtak, Maj 30, 2024

Latino umetnica

Prve plesne korake napravila je u plesnom klubu ‘’Luna’’ u Čačku, kada je imala četiri godine. Već tada ples je postao njena velika ljubav, za koju je znala da će je pratiti čitavog života. ‘’Sećam se da je i na upisu bilo puno dece, a ja sam želela da budem najbolja od svih.’’ kaže Kristina.

Uz talenat i u plesu koji predstavlja spoj sporta i umetnosti potrebno je mnogo rada, ali i odricanja, ističe Kristina.  ‘’Uvek sam imala dosta obaveza, ali sam uspela da sve uklopim. U osnovnoj školi sam ponekad sa nastave izostajala zbog takmičenja, ali sam i potvrdila da sve može da se postigne upornošću i napornim radom’’.

Još tada je mlada i talentovana plesačica Kristina Erceg iz Čačka odlučila da bude među najboljima. Do sada je učestvovala na brojnim takmičenjima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Nisu izostale ni nagrade. Poslednjih nekoliko godina reprezentativac je Srbije i sa partnerom Darkom Vujakovićem učestvovala je na dva svetska i jednom evropskom prvenstvu. Na mnogim međunarodnim turnirima stizali su do polufinala, u ozbiljnoj konkurenciji, a među uspesima je i treće mesto na Državnom prvenstvu prošle godine.

‘’Najviše volim rumbu i paso doble, a najvećim uspehom pored odlaska na svetsko prvenstvo smatram i rad sa decom. Na to što sam uspela da svoje znanje prenesem na njih zaista sam ponosna i već vidim svoje naslednice.’’

Ples je kaže njen način života, zato sebe vidi u toj profesiji, gde god da je život odnese. Uvek je nasmejana i raspoložena za latino ples, ali uspešno privodi kraju studije. Student je završne godine na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija, a planira da karijeru nastavi u inostranstvu.

"Plesači imaju mnogo mogućnosti kako bi iskoristili svoj talenat na najbolji način. Imam dosta planova i jedva čekam da mi se želje ostvare", naglasila je Erceg.