Petak, Jun 21, 2024

Za podmladak

Novosadsko folklorno udruženje „Veliko kolo“ postoji od 2010.godine. Broji preko 700 članova, a u rad udruženja uključeno je nekoliko sekcija.

Među sekcijama su: Škola folklora za decu uzrasta od 4 do 15 godina, Dečiji ansambl, Škola folklora za odrasle (starije od 15 godina), Dečija radionica, Škola folklora za osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju, Narodni orkestar i Izvođački ansambl.

Škola folklora je deo Udruženja čiji je smisao postojanja čuvanje i negovanje naše tradicije i kulture od ranog detinjstva, kao i obezbeđivanje kvalitetnog podmlatka. Udruženje učestvuje na mnogim manifestacijama i nastupima u gradu i okolini, kao što su: „Vojvodina fest“, „Festival meda“, „Hearts in harmony“, „Baby exit“, „Zmajeve dečije igre“, Festival igre i muzike „Zov ravnice“...Udruženje je, od kako je registrovano išlo na turneje u Makedoniju, Italiju, Švajcarsku, Francusku, Češku, Tursku...

Iako mlado, Udruženje je uključeno u organizaciju brojnih kulturnih i humanitarnih manifestacija. „Veliko kolo“ je organizator i suorganizator Sajma pčelarstva, Festivala igre i muzike „Zov ravnice“, „Vojvodina festa“, „Festivala meda“.

Najveća nagrada su srećna i zadovoljna lica naših članova i lepo prijateljstvo koje se u udruženju neguje, kažu i ''Velikom kolu''.