Četvrtak, Jul 25, 2024

Autentično iskustvo na jugu Italije

Luka, temperamentna arhitektura grada, brojne znamenitosti, Jadran, tako se unajkraćem može opisati Bari, deveti po veličini grad u Italiji.

Najlepši pogled na more pruža se sa terasa modernih hotela uz prelepo šetalište duž obale. Uživanje u mediteranskoj klimi može se upotpuniti odmorom i kupanjem na brojnim prelepo uređenim plažama.

Pozorište Petruceli je četvrti po veličini teatar u Italiji. Bio je jedna od najvećih opera u Italiji posle milanske Scale i Opere u Napulju.

U šetnji modernim gradom koji je uspeo sačuvati znamenitosti i bogato spomeničko nasleđe koje podseća na ljude koji su obeležili istoriju Barija. Među njima je i Nikolo Pičini, jedan od najpopularnijih kompozitora opera.

Bari je i univerzitetski centar. Univerzitet nosi ime Alda Mora i jedan je od najprestižnijih institucija visokog obrazovanja u južnoj Italiji.

U jednom od najlepših gradova južne Italije obavezno treba posetiti stari deo grada, crkvu Svetog Nikole u kojoj počivaju mošti velikog sveca zaštitnika dece, trgovaca, moreplovaca, ali obići i druge verske objekte.

Bari je poznat i po fudbalskom uspehu Crvene Zvezde iz 1991.godine, kada su crveno-beli osvojili finale Kupa šampiona pobedom protiv Olimpika iz Marselja.