četvrtak, avgust 11, 2022

Ekskluzivni napitak

Aleksandar Matijašević, rođeni Beograđanin došao je u Valjevo zbog svoje prve ljubavi, košarke. Zbog druge, njegove supruge Ružice tu je i ostao.

Sada su kupili i preuredili domaćinstvo u Prijezdiću gde se bave proizvodnjom piva. Spojili su sve. 

Kuća i okućnica, bašta, domaće životinje, zdrava hrana i pivara. Matijaševići, iako se nikada nisu bavili ugostiteljstvom i proizvodnjom, uvereni su u uspeh porodičnog biznisa. U svom novom domu, u selu nedaleko od Valjeva proizvode sve zdravo prirodno, bez dodataka i konzervansa.

Od sira, organske hrane, do ukusnog osvežavajućeg pića. Ružica stigne i da se bavi tkanjem, štrikanjem, heklanjem. Aleksandar je košarkaški teren zamenio svakodnevnim radom u proizvodnji visokokvalitetnog domaćeg piva kontrolisanog sastava, sa svim potrebnim sertfikatima kvaliteta i ispravnosti. ’’Medved’’ pivo se pravi po tradicionalnoj recepturi starih majstora pivarstva, ali u modernoj tehnologiji, uz upotrebu savremene opreme i najkvalitetnijih, pažljivo odabranih sirovina.

Pivo porodice Matijašević služi se u porodičnoj pivnici u Valjevu, gostima prefinjenog ukusa, ali i u poznatim beogradskim restoranima i kafićima, gde se prodaje pod nazivom Sindikat. Pod tim imenom tokom jula i avgusta toči se i na Beer garden-u. U pripremi je i pivo u flašici, ekskluzivnog pakovanja. ’’Medved’’ pivo je za kratko vreme postalo veoma tražen napitak koji se znatno razlikuje od industrijskih piva. Napravljeno od čistog ječmenog slada, hmelja, kvasca i vode, pije se sa posebnim apetitom, a kako nastaje u okviru ograničene, male pivarske proizvodnje predstavlja ekskluzivni napitak koji ljubitelje pravog piva ne ostavlja ravnodušnim.

Kvalitet njihovog piva potvđen je na brojnim festivalima, pohvalama onih koji su u njegovom ukusu uživali, kao i potražnji na tržištu. Matijaševići su od pivare napravili brend i porodični biznis. Njihova deca već se uključuju u posao. Kći Jelena studira prehrambenu tehnologiju, a sin Nikola se pronalazi i u proizvodnji i prodaji, u njihovoj pivnici. Za ’’Priče iz mog kraja’’, Matijaševići kažu da se uz puno ljubavi i truda sve može postići. ’’Ako ste jedan tim i na pravom porodičnom putu, uspeh je zagarantovan’’, složno ističu.